Mindfulness

Dé aandachttraining voor uw kind

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar.

Mindfulness

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met concentreren. Ze slapen niet goed, maken zich druk en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar niets doen. En ze zijn doorlopend online. Hun hoofd is te vol, de prikkels te veel. Ze ‘moeten’ zo veel. Van zichzelf, van de school, van de maatschappij. Hoe leer je kinderen zichzelf tot rust te brengen, de stoppen met piekeren, te vertrouwen op kwaliteiten in zichzelf en zich staande te houden in deze veeleisende tijd?

 

Door kinderen al jong te leren hun aandacht te richten en verplaatsen ontstaat rust in de geest. Een ‘ont-stresste’ geest leert beter, vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust. En dat scheelt.

Aandachttraining

Deze 8-weekse aandachttraining (mindfulnesstraining) is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar. Tijdens de training van gemiddeld een uur per week leren ze om vanuit een vriendelijke opmerkzame houding hun aandacht te richten en verplaatsen. Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij denken, voelen of ervaren. Ze leren omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. ‘Lastige gedachten en gevoelens’ te erkennen en niet weg te stoppen, of erdoor meegesleept te worden, maar simpelweg vriendelijke aandacht te geven.

 

En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

a

Leeftijd 8 – 12 jaar

“Heb je soms moeite met concentreren, ben je snel boos of verdrietig of vindt je het moeilijk om voor jezelf op te komen?”

a

Leeftijd 12 – 14 jaar

“Heb je last van een hoofd vol piekergedachten , slaap je slecht,  voel je je onzeker of vindt je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen?”

a

Leeftijd 14 – 18 jaar

Schiet je snel in de stress, heb je veel gedachten over dingen en krijg je alles maar moeilijk op een rijtje voor jezelf?

Waarom Aandachttraining in een groep?

Een bijkomend effect van de Mindfulness training is dat kinderen en jongeren tijdens de training onderling verbonden raken in hun groei- en leerproces. Dit door uitwisseling van ervaringen en het maken van opdrachten samen. Ze zien aan andere kinderen dat veel van de dingen die zij zelf ervaren, ook door andere kinderen ervaren worden. Soms onbedoeld maar in momenten ook actief houden zij elkaar een positieve spiegel voor. Ook dat geeft steun, (zelf)vertrouwen en rust.

Wie geeft de training?

De training wordt gegeven door Guus Moll van Charante, mindfulness trainer en kunstzinnig kindertherapeute.

Kosten van de training

De training kost Euro 350,-.

Inbegrepen is:

– 8 sessies aandachttraining van een uur

– werkboekje

– indien gewenst tussentijds overleg met ouders

En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

Start nieuwe training

De eerstvolgende training start op donderdag
X
Let op: schrijf tijdig in, er is slechts beperkt ruimte.