Wie ben ik?

Guus Moll van Charante

Ik ben Guus Moll van Charante

Als kind waren mijn grote passies muziek en dans. En daarnaast was ik een heel erg natuur en buitenkind.

Mijn meest gelukkige herinneringen zijn die van het buiten spelen en van buiten zijn, thuis in het bos waar ik opgroeide en in de bergen op vakanties.

Die elementen hebben mij gevormd en mijn latere pad bepaald.

Allereerst ging na mijn middelbare school mijn grootste droom in vervulling. Ik mocht mee reizen met een internationale dans- en zanggroep door Amerika. Samen met andere jongeren de wereld in en via anderen een totaal nieuw perspectief op de wereld en mijzelf krijgen was de grote opbrengst van die reis.

Ervaring

Met die ervaring ging ik terug naar Nederland en startte ik met een vooropleiding voor de Dansacademie in Amsterdam. Maar door een blessure veranderde mijn koers.

In de opleiding Kunstzinnige therapie vond ik een heel mooi vervolg in ‘zelfontplooiing en begeleiding.’ Eerst zelf en later aan anderen mocht ik ervaren hoezeer kunst en het kunstzinnig bezig zijn je kan helpen beter in- en uit te ademen, dingen een plek te geven en meer in balans te komen.

Na mijn opleiding startte ik mijn eigen praktijk en al gauw ontdekte ik de makkelijke aansluiting en mijn plezier in het werken met kinderen. Ik ontdekte hierin mijn talent: het geven van vertrouwen en hoop.

Kinderen te helpen met het verwerken van een verlies, het verbinding maken met hun gevoelswereld en het hervinden van vertrouwen in zichzelf, zijn kwaliteiten die nog steeds de essentie vormen van mijn werk met kinderen.

5

Gevolgde opleidingen

18

Jaar eigen praktijk

100+

Tekeningen gemaakt tijdens kunstzinnige therapie

Gevolgde opleidingen:

Hogeschool Leiden  

1994 – 1998

Kunstzinnige therapie

 

Pulsar Academy

2004 – 2007

School voor veranderdeskundige

 

Familieopstellingen

2007 – 2008

de Verheldering in Hoofddorp

 

School voor Coaching

2009 – 2010

zit in Leiden op de Kanaalweg

 

Academy voor Mindful Teaching

2017 – 2018

 Methode: Eline Snel.

Schrijf je in